PRESENTACIÓ
La biografia laboral o empresarial de moltes persones comporta l'amarga lliçó que treballar molt i bé no és garantia d'obtenir reconeixement i oportunitats. Això és cert en tota mena d'ocupacions i sectors d'activitat; només persones o grups socials determinats compensen aquest fet gràcies a una socialització orientada a la visibilitat, a aprofitar les relacions i a l'èxit.
En incorporar-nos al món del treball remunerat, ens introduïm també dins d'un joc de regles no escrites que es donen per sabudes i que, per tant, no sempre s'analitzen detingudament o de manera crítica durant el període formatiu. D'aquesta manera, podem tenir dificultats a veure quins comportaments ens resten credibilitat i oportunitats en el món de la feina i de l'empresa. El resultat final és la sensació que la nostra imatge no s'adequa a la competència professional que hem assolit.
Més enllà dels necessaris canvis estructurals per eliminar obstacles injustos en el món laboral, cal també dotar els i les professionals d'estratègies individuals que facilitin accedir a la feina, mantenir-la i arribar a posicions de més responsabilitat i influència dins les organitzacions.
OBJECTIUS
A partir del reconeixement dels eixos objectius de desigualtat en el món laboral i empresarial, s'identificaran els errors inconscients més habituals que cadascú comet a la feina i es donaran consells pràctics per evitar-los així com alternatives. L'objectiu no és arribar a adoptar models estereotipats de comportament, sinó ampliar les habilitats socials i professionals de què disposem. D'aquesta manera, la imatge que projectem es pot ajustar més al nostre grau de competència real per obtenir més oportunitats de progrés professional i empresarial.
A QUI S'ADREÇA
La proposta formativa s'adreça a persones de qualsevol edat i sector que ja disposin d'experiència laboral o empresarial en l'àmbit professional de preferència i que desitgin millorar les seves oportunitats, tant per accedir a la feina desitjada com per mantenir-s'hi i avançar.
PROGRAMA I METODOLOGIA
1. S'analitzaran de manera resumida els errors de comportament que es poden cometre en set dimensions bàsiques:
2. S'acompanyarà la presentació amb la reflexió participativa sobre aquestes dimensions i s'aportaran indicacions pràctiques per evitar els errors, alternatives i orientació per gestionar el possible neguit a l'hora d'introduir canvis. També es motivarà cada participant animant-lo a recordar els seus encerts passats en cada dimensió.
3. Si el format de la proposta ho admet, s'hi afegirà un test inicial on cada participant detectarà els seus punts forts i febles, així com un pla de desenvolupament personal amb les 3-5 accions prioritàries que li puguin suposar una més gran millora a mig o llarg termini.
PROFESSORAT
Núria Villena Tudela. Diplomada en Traducció i llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és especialista en desigualtats, gènere i inclusió social. Actualment aprofundeix en aportacions innovadores de l'entrenament directiu nord-americà adaptades al nostre entorn social i econòmic.
Per al sector privat ha treballat en el vessant lingüístic i com a consultora en projectes d'interès social tant a Catalunya com a Irlanda. Per al sector públic i les entitats del tercer sector, ha estat docent i tècnica en programes d'inclusió social i ocupació i és autora o coautora de diversos estudis sobre la discriminació en el mercat de treball. També ha exercit com a professora de sociologia en el Departament d'Empresa de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona.
INICI Dimarts 14 d'octubre
HORA De 19.30 a 21 h
PREU 40 euros
DURADA 6 sessions