Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
La supercomputació: un motor per a la ciència i l’enginyeria, amb Mateo Valero
Dj, 26 d'octubre a Aula Magna a les 19:30 h.
Dv, 27 d'octubre a Pati a les 00:00 h.
 

El supercomputador Mare Nostrum 4, ubicat al Barcelona Supercomputing Center, és un dels més potents d'Europa i pot executar més de 13.000 bilions d’operacions per segon. Està especialitzat en computació d'altes prestacions i ofereix servei a científics de tot el món. Genera coneixement i tecnologia que es transfereixen a la societat en forma de cotxes i avions millors, nous medicaments i avenços en cosmologia, astrofísica, geofísica o l'estudi del canvi climàtic. La millora en el rendiment i la velocitat d'aquests supercomputadors és un dels grans reptes del futur.

Mateo Valero és doctor enginyer en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid, professor i investigador en Arquitectura de Computadors a la Universitat Politècnica de Catalunya i director del Barcelona Supercomputing Center. Ha rebut els prestigiosos premis internacionals Eckert-Mauchly (2007), Goode (2009), Distinguished Service Award de l’ACM (2012) i Seymour Cray (2015), tots ells en reconeixement a les seves contribucions fonamentals en el camp de l'arquitectura de computadors i al seu lideratge d'iniciatives en matèria de recerca i educació en informàtica d'alt rendiment. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INSCRIPCIÓ RECOMANADA [enllaç]

Organitza: Càtedra Lluís A. Santaló d'Aplicacions de la Matemàtica i Casa de Cultura

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment