Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
W. G. Sebald. Austerlitz. Les ribes del temps, amb Fina Birulés
Dll, 11 de març a Aula A a les 19:00 h.
 

W. G. Sebald. Austerlitz. Les ribes del temps amb Fina Birulés

A partir del llibre de Sebald reflexionarem sobre el nexe entre infància, memòria i identitat. Alhora, i prenent com a fil uns mots d'Austerlitz, parlarem de postmemòria, d'espais de la memòria i de com la nostra dedicació a la recuperació del passat està estretament lligada a «l’anàlisi d'un seguit d'imatges prefabricades que tenim impreses en la ment i ens entestem a mirar mentre la veritat es troba en una altra banda, en un indret apartat que encara no ha descobert ningú». Per últim, tractarem de veure el nexe entre aquesta prosa «en forma d'elegia» i el pensament de Walter Benjamin.

Fina Birulés és professora de filosofia a la Universitat de Barcelona, investigadora d'ADHUC, Centre de Recerca, Teoria, Gènere, Sexualitat i directora del Seminari Filosofia i Gènere. La seva recerca s'ha centrat, d'una banda, en la teoria feminista i l'estudi de la producció filosòfica femenina, i de l'altra, en subjectivitat política, història i acció. Entre les seves publicacions cal destacar Una herencia sin testamento: Hannah Arendt (2007) i Entreactes. Entorn del pensament, la política i el feminisme (2014). També és traductora de diverses obres de filosofia contemporània, autora de nombrosos assajos i editora de volums col·lectius sobre el pensament de Hannah Arendt i d'altres pensadores contemporànies.

El 2017 el Govern de la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LLOC: La Mercè Centre Cultural 

COORDINACIÓ: Oriol Ponsatí-Murlà

ORGANITZACIÓ: Escola Municipal d'Humanitats i Casa de Cultura de Girona

INSCRIPCIÓ*: Gratuïta (emhu@ajgirona.cat)

*Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a emhu@ajgirona.cat amb el nom, el número de persones que assistiran i el nom i dia de l'activitat. Un cop finalitza el cicle l'organització us convidarà a respondre una enquesta de valoració de l'activitat. Places limitades.

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment