Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
El gènere i les dones a la història de la fotografia
Dc, 13 de febrer a Aula A a les 19:00 h.
 

El gènere i les dones en la història de la fotografia

Són molts els exclosos i excloses de la història de la fotografia oficial: discriminats pel seu gènere, raça, orientació sexual, origen geogràfic… Ens centrarem en el cas de les dones fotògrafes, invisibilitzades darrere la càmera i sobrevisibilitzades davant com a objectes des de mirades androcèntriques.

Ens preguntarem com s’han articulat històricament els discursos sobre la diferència sexual (de gènere) dins de la història de la fotografia, com pot abordar-se el passat en la història de la fotografia des del present, amb quines eines ens expliquem per abordar aquesta problemàtica i parlarem de les diferències entre història del feminisme i la fotografia.

 

Noelia Pérez és historiadora i artista visual. Les seves activitats professionals se centren en l’antropologia visual, la gestió d’arxius audiovisuals i la investigació entre les relacions de poder i la fotografia. Actualment és professora de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

IMPARTEIX: Noèlia Pèrez

ORGANITZA: Casa de Cultura de la Diputació de Girona

COL·LABORA: INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona

INSCRIPCIÓ: gratuïta (aquí)

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment