Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Transformacions culturals entre els pobles tradicionals de l'Amazònia. El dret dels indígenes a canviar per seguir essent indígenes: entre la mercantilització, la pèrdua i la reinvenció cultural
Dm, 14 de maig a Aula B a les 19:00 h.
 

Encara que per a la nostra societat la innovació i el canvi siguin valors preponderants, difícilment reconeixem aquests mateixos valors en altres cultures. Per exemple, reconeixem les persones indígenes pels trets físics, per les vestimentes i per les seves maneres tradicionals. En canvi difícilment acceptem que les seves tradicions puguin ser portadores d’innovació i progrés. Però la tradició —com ensenyen aquestes mateixes cultures— és la base de la innovació. Més enllà de les lamentacions per la pèrdua inexorable de la tradició sota el pes d’Occident o de les crítiques etnocèntriques sobre la mercantilització de la cultura indígena, la màxima cultural amazònica sempre ha estat “apropiarse d’allò estrany per fer-ho familiar”, o allò que Viveiros de Castro anomenava “la inconstància de l’ànima salvatge”.  

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INSCRIPCIÓ: gratuïta (aquí)

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment