Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «Fotografia i patrimoni: Valentí Fargnoli i la catalogació i recuperació dels béns arquitectònics i artístics a Catalunya durant el noucentisme», amb Carmen Perrotta i Montserrat Baldomà
Dm, 08 d'octubre a Aula Magna a les 19:30 h.
 

*Foto: Monestir de Sant Pere de Rodes, el Port de la Selva, 1910-1935. Fons Valentí Fargnoli

 

Fotografia i patrimoni: Valentí Fargnoli i la catalogació i recuperació dels béns arquitectònics i artístics a Catalunya durant el noucentisme

A càrrec de Carmen Perrotta, historiadora de l’art, doctora especialista en història de la fotografia del segle XX, i Montserrat Baldomà, conservadora de fotografia, historiadora i fotògrafa.

Fotografia i patrimoni formen un binomi de llarga tradició. Les iniciatives per conèixer i protegir el patrimoni artístic tenen els seus antecedents més significatius a França i Anglaterra, països on la fotografia va formar part ben aviat de la sistemàtica del coneixement, i amb la qual es descobrí una nova manera de mirar i de comunicar el patrimoni cultural, i particularment l’arquitectura.

Aquesta herència es va posar de manifest en els projectes desenvolupats al país des de finals del segle XIX, d’entre els quals destaca el Repertori iconogràfic d’Espanya, dirigit per Jeroni Martorell, que documentà el patrimoni artístic del país d’una manera exhaustiva i amb les garanties científiques més exigents de cara al muntatge de la mostra «El arte en España», en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Per portar a terme aquesta tasca, i amb la col·laboració d’Adolf Mas, es va enrolar en el projecte un reduït però experimentat equip de fotògrafs —entre els quals, Valentí Fargnoli—, que van recórrer el territori i van generar un extraordinari compendi fotogràfic sobre patrimoni monumental i artístic peninsular que encara avui és un referent imprescindible.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment