Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
La frontera sud, a l'ombra del nord. Fotografies de Martí Albesa
Sales d'exposicions - P1 a les 10:00 els dies 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 31 d'octubre
Sales d'exposicions - P1 a les 10:00 els dies 04, 05 de novembre
Sales d'exposicions - P1 a les 14:00 els dies 30 d'octubre
 

El projecte guanyador de la XVII edició del Premi Joves Fotògraf(e)s ha sigut «La frontera Sud, a l'ombra del Nord», del fotògraf Martí Albesa.

En la dissetena edició de la convocatòria, la comissió avaluadora, formada per representants de la Diputació de Girona i per especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura, ha seleccionat, per unanimitat, aquest projecte i n'ha subratllat el tractament i l'aproximació al tema (la immigració), així com la seva qualitat artística i tècnica.

El projecte consta d'un conjunt de trenta cinc fotografies en color per mitjà de les quals Martí Albesa construeix un discurs amb l'objectiu de denunciar la manca d'atenció de les persones que creuen l'estret de Gibraltar, unes persones carregades d'esperança però alhora temoroses del seu incert futur. «Als seus ulls, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars ni fronteres tan fortes com el dret a migrar que exerceixen a cada passa», explica l'autor.

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algeciras, Barbate i els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque. Realitzat a principis d'agost de 2018, el fotògraf mostra com durant aquest període concret «L'aglomeració provocada per la inacció i la descoordinació va acabar en estancaments a centres esportius, magatzems en desús o fins i tot als mateixos ports». Així, el resultat no va ser un altre que «Centenars de persones amuntegades a l'espera que alguna institució se'n fes càrrec».

La nova convocatòria  aquí

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LLOC: Sala d'exposicións de la primera planta

HORARI: de 10 a 20h

ORGANITZA: INSPAI Centre de la Imatge de la Diputació de Girona

Més informació a INSPAI

 

 

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment