Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «Walter Scott. Ivanhoe, l’inici de la novel·la històrica», amb Martí Gironell
Dm, 02 de febrer a Aula Magna a les 19:00 h.
 

Walter Scott (1771-1832) va ser un escriptor escocès del romanticisme i un dels principals conreadors de la novel·la històrica. Va estudiar dret i es va dedicar als negocis. Va escriure anònimament fins que va assolir l’èxit amb Ivanhoe, que explica la lluita d’un home per restablir el seu bon nom i la corona en una època convulsa, temps de creuades i de lluites entre saxons i normands.

En les seves novel·les va establir el cànon per a la novel·la històrica fins ben entrat el segle xx. Hi recreava la realitat del passat d’Escòcia i de l’edat mitjana, i traslladava a la ficció els conflictes polítics de la seva època. Walter Scott va influir sobre novel·listes de la seva època de tot arreu. A Catalunya la seva influència va ser molt important durant la primera meitat del segle xix pel to conservador i historicista de la seva obra, que coincidia amb l’esperit del romanticisme català, i per la seva condició d’escriptor escocès, poble identificable en molts aspectes amb el català.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Ho organitza: Casa de Cultura de Girona

La xerrada es podrà seguir en streaming gràcies a la col·laboració de la llibreria Les Voltes a la seva pàgina web (https://www.llibrerialesvoltes.cat/cat/) o bé al canal de Youtube de la llibreria (https://www.youtube.com/user/lesvoltes)

Inscripció gratuïta obligatòria

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment