Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
VIRTUAL - Conversa recital «L'espai profund», amb Lluís Calvo i Laia Llobera
Dc, 17 de febrer a Aula A a les 19:00 h.
 

Conversa entre Lluís Calvo i Laia Llobera sobre el poemari L’espai profund, de Lluís Calvo i guardonat amb el Premi Carles Riba de Poesia 2019. Tot conversant, es creuaran poemes de l’un i de l’altre, que donaran pas a una atmosfera onírica i plena de misticisme.

L’espai profund, títol manllevat de David Lynch, evoca l’espai cosmogònic i el món oníric. En aquest treball de depuració del llenguatge i d’introspecció, Calvo tracta algunes de les qüestions més essencials per a l’ésser humà, com el pas del temps, l’amor, l’espiritualitat, la llibertat, la incertesa davant del futur i les circumstàncies vitals, la relació amb la natura, etc.

També recitaran les poesies de Laia Llobera que darrerament apareixen publicades a El Llibre de revelacions, en el qual es tracta del que s’ha de desvelar darrere les paraules: el món amaga un misteri i la poesia només el pot insinuar. A través de la forma, com l’haikú, el món oníric, el no-temps «de la tarda que no és ara | sinó sempre» Llobera ens apropa al misticisme.

 

Lluís Calvo és escriptor prolífic i productor cultural. En el camp de la poesia ha publicat més d’una vintena de llibres, que han estat guardonats amb nombrosos premis literaris. Es dona a conèixer amb Veïnatge d’hores (El Mall, 1987, Premi Amadeu Oller de Poesia). De la seva obra destaquen els poemaris A contrallum (Columna, 1989, Premi Miquel Martí i Pol), Vida terrenal (Columna, 1991, Premi Miquel de Palol), Opus spicatum (Pagès, 2000, Premi Maria Mercè Marçal), El buit i la medusa (Proa, 2002, Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona), Col·lisions (3i4, 2009, Premi Vicent Andrés Estellés) i Estiula (La Breu Edicions, 2011, Premi Crítica Serra d’Or). El 2019 va guanyar el Carles Riba per L’espai profund (Proa, 2020).

En la vessant narrativa ha publicat quatre novel·les, l’última de les quals L’endemà de tot (Raig Verd, 2014), en l’assagística cal fer esment a El meridià de París (Edicions Poncianes, 2016) i l’últim assaig publicat ha estat L’infiltrat. Estratègies d’intrusió, anonimat i resistència (Arcàdia,2019), així com estudis literaris diversos.

Laia Llobera és escriptora i traductora catalana. És doctora en llengua i literatura catalana i llicenciada en traducció i interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha publicat els llibres de poesia: Cicles (UAB, 2009), Més enllà dels grills (La Comarcal, 2011), Certesa de la llum (LaBreu Edicions, 2014), Boscana (Lleonard Muntaner, 2018), i aquest darrer any, Llibre de revelacions (LaBreu, 2020).

En l’àmbit acadèmic, s’ha especialitzat en l’estudi i la crítica de la poesia catalana del segle xx i en l'obra narrativa d’Anna Murià. Ha publicat articles de divulgació i ressenyes literàries a revistes especialitzades, entre les quals destaquen Serra d’Or, Poetari i Quadern de les idees, les arts i les lletres.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Podeu recuperar l'activitat en línia  aquí

 

* * *

Ho organitza: Casa de Cultura de Girona

Hi col·labora: Institució de les Lletres Catalanes

 

*Fotos: Marta Claveria i Carles Mercader

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment