Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Dr. Truna (TX3)
Ds, 06 de novembre a Aula Magna a les 19:00 h.
 

Truna (Andrés Blasco Ramos, 1965)

En aquest espectacle Truna x 3 (TX3), l'artista presenta la maleta màgica, en una actuació en directe que li permet fondre la invenció sonora, com a lutier electrònic, combinat amb la interacció d’imatges d’ell mateix manipulant nous instruments. L’artista juga amb el play-pause-stop de dos lectors de DVD connectats a dos projectors de vídeo i al mateix temps toca amb un violoncel modificat de manera electrònica (la maleta màgica) i dos instruments inventats pel mateix artista: el toro còsmic i el faristol del futur. Aquests nous instruments tenen un timbre completament propi i són el resultat d’un procés llarg de reciclatge de materials i d’experimentació de més de trenta anys per buscar un so que l’identifiqui.

Des de 1980 Andrés Blasco (Truna) ha treballat en dues àrees: creació de nous instruments i composició d’un llenguatge sonor i musical particular. El 2010 comença a treballar amb cinema súper-8 i vídeo creant peces híbrides, impregnades de sentit de l’humor i experimentació, i on intenta la interacció i la participació del públic. També col·labora en instal·lacions sonores, dansa i teatre i amb altres artistes sonors com Bartolomé Ferrando, One Man Nation, Cabo San Roque, Pierre Bastien i Mike Cooper, entre d’altres.

Format en fotografia i cinema, el 1985  es forma en violí i contrabaix, encara que des de petit ja rebia formació en guitarra clàssica. El 1970 inicia les actuacions en directe amb el grup valencià Carmina Burana.

Durant els anys vuitanta i noranta publica diverses edicions en discogràfiques tant del país com d’Alemanya, però des d’un temps ençà s’ha centrat en la música en viu, compartida en directe, ja que la seva feina té un alt grau visual i de contacte amb el públic. Ha actuat i instal·lat les seves escultures sonores a molts festivals, centres contemporanis, biennals d’art i museus d’arreu d’Espanya i a diversos països d’Europa.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

ENTRADA: Gratuïta amb reserva prèvia

HO ORGANITZA: Ameba Associació

AMB EL SUPORT DE: Casa de Cultura, Ajuntament d’Olot, Ajuntament de Girona i La Marfà. Centre de Creació Musical

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment