Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Rahola Foto 2021
Sales d'exposicions - P1 a les 10:00 els dies 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28 de febrer
Sales d'exposicions - P1 a les 10:00 els dies 01, 02, 03, 04, 07, 08, 09, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 18 de març
 

L' exposició «RaholaFoto2021» té la seva gènesi en els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que promouen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines, donar al periodisme local la rellevància que li correspon, destacar-ne la qualitat i remarcar la seva importància en el dia a dia dels habitants d’aquestes comarques. La mostra es compon dels treballs que els fotoperiodistes van presentar a la dotzena edició d’aquests guardons en la categoria que premia la millor fotografia de premsa. 

L’exposició presenta una selecció (ampliada al catàleg) de trenta imatges de catorze professionals del fotoperiodisme que, amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure l’any 2020. L’any va començar amb el temporal Gloria, i semblava que havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

Tant la fotografia guanyadora, obra de Toni Ferragut, de la qual el jurat ha destacat que «evoca, amb una gran visió compositiva i cromàtica, la dura realitat d’aquest any de pandèmia», com la fotografia finalista, de David Aparicio, copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostren com un virus pot sacsejar les nostres vides i alterar-les per molt més temps del que havíem previst.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Del 14 de febrer al 18 de març de 2022

HORARI: De dilluns a divendres de 10 a 20 h

LLOC: Sala d'exposicions primera planta

HO ORGANITZA: Diputació de Girona i Col·legi de periodistes de Catalunya

 

* Fotografia: Toni FerragutReflexos del flagell de la Covid. Hospital Josep Trueta de Girona, 12 de novembre de 2020.

FOTOGRAFIA GUANYADORA
El jurat va destacar que aquesta fotografia «evoca, amb una gran visió compositiva i cromàtica, la dura realitat d’aquest any de pandèmia».
«Durant la cobertura de la pandèmia vaig cercar reflexos amb la idea de poder mostrar l’imaginari de la nova realitat esdevinguda. Aquesta imatge —colpidora i visualitzada quasi com un miratge paral·lel— surt per documentar instants del rastre del flagell de la Covid.»

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment