Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Pablito. Una visió propera
Sales d'exposicions - PB a les 11:00 els dies 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 d'abril
Sales d'exposicions - PB a les 11:00 els dies 03, 04, 05, 06, 07, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 de maig
 

Pablo García Cortés va néixer a Almeria l'any 1922 i va morir a Girona el 1999. Amb motiu del centenari del seu naixement, la Diputació de Girona presenta aquesta exposició del fons fotogràfic del fotoperiodista conegut com a Pablito.

L'ingrés del fons Pablito el van acordar el 1993 el mateix fotògraf i la Diputació de Girona. Aquest fons, integrat per imatges que van del 1957 al 1984, es va generar per l'activitat fotoperiodística de l'autor i conté material de gran interès per a la història i la crònica de les comarques gironines. A més a més de documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava, amb imatges de personalitats, artistes i famosos d'arreu del món, aplega també un bon nombre de testimonis gràfics de l'activitat social, política i artística a les comarques gironines. 

A banda de documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava, amb imatges de personalitats, artistes i famosos d'arreu del món, aplega així mateix un bon nombre de testimonis gràfics de l'activitat social, política i artística de les comarques gironines.

Durant la seva llarga trajectòria, que s'inicià el 1957, Pablito va treballar per als diaris Los Sitios de Girona, L'Indépendant de Perpinyà, Tele-Exprés, Lean, Dicen i altres rotatius de Barcelona, com també per a les agències EFE i Europa Press, va ser testimoni privilegiat d'esdeveniments de tota mena i va realitzar reportatges que han fet la volta al món.

 

BIOGRAFIA

Pablo García Cortés (1922-1999), durant els anys de la Guerra Civil va estudiar en una escola del País Basc francès i va fer una estada a Salt. L'any 1939 es va exiliar amb la seva família a Algèria, a la regió d'Orà. Més endavant es va traslladar a Pérregaux (entre Orà i Alger), on va començar la seva carrera professional com a corresponsal del diari L'Echo d'Oran, cosa que li va permetre viure els esdeveniments de la Segona Guerra Mundial a Algèria l'any 1942, juntament amb la regència d'un bar. A final del 1950 va haver de fugir d'Algèria, va tornar a Espanya i va treballar com a fotògraf a Madrid i a Barcelona, fins que es va instal·lar definitivament a Girona. Va continuar treballant de fotògraf de premsa, però, com que no rebia el carnet de periodista, va fer moltes fotografies que van haver de signar altres professionals perquè poguessin ser publicades. Va treballar per a la publicació esportiva Lean y Dicen, el diari Tele-expres, el setmanari Paris Match i les agències EFE i Europa Press.

Juntament amb la seva dona, Ramona Pera, també va regentar un bar anomenat Ven y Ven, situat al carrer Pascual i Prats. L'any 1966 va treballar per a l'edició de la Costa Brava del diari de Perpinyà, L'Indépendant. L'any 1976 va ser nomenat redactor del diari Los Sitios de Girona. El 1984 es va convertir en el fotògraf oficial del Govern Civil de Girona i ho va ser fins que es va jubilar, el 1988. 

Més informació del Fons Pablito a INSPAI

 



 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LLOC: Sala d'exposicions (planta baixa)

HORARI: de dimarts a divendres d' 11 a 20h i dissabtes d' 11 a 18 h. (festius tancat)

HO ORGANITZA: Diputació de Girona 

*Fotografia: Autoria desconeguda. Fons Pablo García Cortés, Pablito. INSPAI, Centre de la Imatge. Diputació de Girona. 

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment