Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Girona dibuixada pels sketchers
Sales d'exposicions - P1 a les 10:00 els dies 05, 06, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20 de maig
Sales d'exposicions - P1 a les 11:00 els dies 07, 08, 21 de maig
 

Urban Sketchers es un col·lectiu d’artistes a tot el món que dibuixa les ciutats on viuen i els llocs on viatgen.

A les nostres comaqrues hi ha els Urban Sketchers de Girona, un grup d’uns cinquanta artistes urbans, que es troben tots els dijous de mes i algun dissabte per plasmar la realitat de diversos punts de la província sobre paper. El pròxim 21 de maig organitzen la cinquena trobada a Girona i coincidint amb aquesta activitat exposen a la Casa de Cultura alguns dels seus dibuixos durant el mes de maig. 

Girona, dibuixada pels Sketchers
La història d'aquest moviment artístic va néixer el 2007 de mà d'un català, en Gabi Campanario, a la ciutat de Seattle (EUA). Ell va idear el manifest que avui ens agrupa i sota aquestes consignes, el moviment s'ha estès arreu del món. A Girona i Barcelona va arribar al 2013, de la mà del Simpòsium Internacional d'USk que va tenir lloc l'agost d'aquell any a la ciutat de Barcelona. Així que, com a moviment artístic, ja ha superat els deu anys d'existència, tot i que a Catalunya tot just fa nou anys.


Els "Urbansketchers" (USk) som artistes, com acostuma a passar, producte del context que ens ha tocat viure: noves tecnologies, fungibilitat de materials i celeritat en l'execució. Potser això és el que més ens defineix, però per sobre de tot això hi ha un component encara més important: la frontissa entre els que practiquen l'art i el gaudeixen, s'ha esvaït definitivament. Perquè som alhora "voyeurs" (gràcies, sens dubte, al component tecnològic) i artífex de les obres que executem. Sovint ho fem en grup, però tots portem un quadern a la bossa, perquè no sabem mai quan tindrem oportunitat de fer una parada al camí.

Aquesta exposició recull algunes de les obres que els USk de Girona hem elaborat al llarg de tot aquest temps, i arreu del territori gironí. Els materials emprats són senzills, lleugers i pràctics: llibretes, pinzells d'aigua, retoladors, llapis, un tamboret i poca cosa més. Només ens cal veure la vida passar i deixar la seva impremta, ràpida i fugissera, congelada en el nostre quadern. La
màgia d'això és que, aquests instants congelats, són document històric d'un moment que ens ha tocat viure, no hi ha missatge, no hi ha composició reflexionada, només hi ha el parpelleig de l'ull davant la vida que passa. I això és el que fem els Sketchers d'arreu: "Veure el món, dibuix a dibuix”

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LLOC: Sala d'exposicions (primera planta)

HORARI: de dilluns a divendres de 10 a 20 h. Dissabte 21 de maig també d'11 a 18h

HORARI ESPECIAL TEMPS DE FLORS: dissabte 7 de maig  i diumenge 8 de maig d' 11 a 18 h 

V TROBADA : Dissabte 21 de maig, també obert d'11 a 18h 

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment