Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «El Congo: l’espoli dels recursos minerals, guerres, eines tecnològiques i drets humans», amb Julienne Baseke
Dc, 05 d'octubre a Aula B a les 19:00 h.
 

Anàlisi de la situació sociopolítica i econòmica de la República Democràtica del Congo (RDC) en relació amb la mineria i com afecta això els drets humans i, en general, els drets de les dones en aquest context volàtil de crisi permanent.

El subsol congolès és ric en una gran varietat de minerals. Parlarem de la taxa de producció d’aquests minerals a la RDC a escala global, de les condicions d’explotació d’aquests recursos i de la seva vinculació amb la inseguretat i amb les guerres recurrents de l’est del país, del seu ús en la manufactura d’eines tecnològiques i del drama humanitari que això està causant. Establirem les responsabilitats a diferents nivells dels actors implicats en el saqueig dels recursos minerals a la RDC.

Us explicarem la feina que fem des de l’Association des Femmes des Médias (AFEM) per abordar el context de la mineria i la violència contra les dones i les comunitats en general. També del que hem fet i estem fent per denunciar, comunicar i alertar sobre aquesta problemàtica; recollir i retransmetre les veus de les dones, i connectar i guiar les supervivents a les instal·lacions assistencials. També parlarem dels reptes que això suposa.

A més, proporcionarem recomanacions i missatges (de supervivents i comunitats afectades) destinats a actors que puguin prendre decisions o influir en el bon govern dels recursos miners i en la pau i la seguretat tant per a les dones com per a les comunitats.

 

Julienne Baseke

Investigadora i especialista en gènere, drets i lideratge de les dones, Julienne Baseke és militant, activista pels drets de les dones i coordinadora de l’Association des Femmes des Médias (AFEM), plataforma de dones periodistes especialitzada en la promoció i la defensa dels drets de les dones a través dels mitjans de comunicació, amb seu al sud de Kivu (República Democràtica del Congo). També és la creadora de Mama Radio, una emissora al servei de la justícia i la pau, temàtica, activista i sensible a les qüestions de gènere, que té com a objectiu assegurar un accés just i equitatiu de les persones, independentment del sexe i l’edat, a la informació i als mitjans de comunicació.

També és copionera i fundadora de diversos moviments que militen a favor de la paritat de gènere i respecte pels drets de les dones, i cofundadora de la Coalition of Women for Change, una plataforma inclusiva de dones per a un nou Congo.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Ho dirigeix: Bel Bosck i Bagué

Ho organitza: Casa de Cultura de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment