Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Recital amb Jaume C. Pons Alorda i Àngel Terrón
Dj, 09 de febrer a Auditori Viader a les 19:00 h.
 

RECITAL POÈTIC

Poesia en ruta

Amb Jaume C. Pons Alorda i Àngel Terron

Dijous 9 de febrer

19.00 h · Auditori Josep Viader 

 

De nou fem un recorregut a través del domini lingüístic català i ens aturem a l’illa de Mallorca. Jaume C. Pons Alorda, entusiasmat, ens presenta la poesia d’Àngel Terrón, un autor amb una obra en la qual conflueixen la ciència i les lletres per parlar de temes universals com l’amor, el pas del temps, la filosofia i la quotidianitat.

 

Jaume C. Pons Alorda és escriptor, traductor, editor i professor d’escriptura creativa. Com a poeta ha publicat disset reculls d’entre els que destaquen Cilici (Editorial Moll, 2009), Carn vol dir desaparicions (LaBreu, 2010) i la trilogia Tots els sepulcres (LaBreu, 2015). Com a narrador ha obtingut diversos reconeixements, amb Faula (Lleonard Muntaner Editor, 2012), la seva primera novel·la, rep el Premi Pare Colom de Narrativa i aconsegueix el Premi Ciutat de Tarragona de Novel·la Pi i Soler amb Ciutat del Mal (Angle Editorial, 2019). En la seva labor de traductor destaca la traducció de Fulles d’herba de Walt Whitman (Edicions de 1984, 2014) per la qual aconseguí el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Cavall Verd de Traducció. Darrerament ha traduït El preludi de William Wordworth (edicions de 1984, 2020) i Trenta poemes d’Elisabeth Bishop (Editorial Flâneur, 2021).

Ha recitat en múltiples espectacles tan a Catalunya com arreu del món, la seva poesia apareix en diverses antologies i ha estat traduïda a diferents idiomes.

Àngel Terrón és científic i poeta. Actualment és catedràtic de química inorgànica a la universitat de les Illes Balears

Ha escrit diversos llibres des de Iniciació a la química (Tafal, 1977 i Editorial Moll, 1996), primer recull de poesia. Ha obtingut diferents reconeixements com el Premi de Poesia Josep maria López Picó de Vallirana per Ternari (1986) o el Premi de Poesia Pare Colom d’Inca per El jardí de les Mèrleres (2022). El 2016 rep el Premi Jaume dels Premis Literaris de Cadaqués per la seva trajectòria.

A més, ha estat editor de la revista Blanc d’ou (1977)-87, coeditor de Poetry and Sons, coeditor i codirector de la històrica col·lecció de poesia «Tafal» (1977-82) i codirector de la col·lecció de poesia «La Sínia del Tall». També col·labora en diversos mitjans de comunicació (Última hora, Diari de Mallorca i Diari de Balears).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Ho roganitza: Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Inscripció: gratuïta recomanada

* Foto de Jaume C. Pons Alorda: Sílvia Servat

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment