Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Taller de temps de flors
Dissabte de 15:30 a 17:30h _ Inici: 06-04-2019
Casa de Cultura de Girona
 

Taller “Temps de flors”

Girona, 2019

Títol: "El tarlà"
Lloc de realització: Casa de Cultura de Girona
Horari:  30 de març, 6-13-27 abril i 4 de maig de 15.30 a 17.30h
Dia Muntatge: 10 de maig

 

EL TARLÀ i com qualsevol pot convertir-se en un heroi

Va ser en altres temps, quan la pesta negra tenia atemorida a la gent, que va succeir aquesta història. Diuen que al carrer on es treballava l’argent ( argenteria o dels joiers ) va aparèixer un petit brot d’aquesta malaltia i els Gironins per protegir-se’n van tapiar el carrer i totes les cases amb grans plaques de canya que continguessin tal desgràcia.

El carrer es va cobrir d’una gruixuda capa de tristesa i desolació absoluta. I del mig d’aquesta misèria humana i de les hores esperant la mort segura en va sortir un personatge extravagant i estrafolari que dotat d’un gran cor i una increïble agilitat va voler alegrar a la gent aquells dies tant foscos. Sortia al carrer i feia el pallasso, cabrioles i malabars com un arlequí intentant portar alegria i fent riure a tots els ciutadans confinats a la zona en quarantena. No tenia por a la mort ni a ser contagiat, només pensava en millorar les condicions dels seus conciutadans alegrant-los el dia i per aquest motiu li van assignar el mot Tarlà “El Boig”. Des d’aquell fet, la gent de Girona va agafar-li gran estima a aquesta figura i va passar a ser una de les figures més emblemàtiques recordades per la memòria col·lectiva.

Amb aquesta mostra floral volem fer un homenatge a aquest personatge tant particular i amb ell als herois quotidians. Persones que en els moments més foscos de les nostres vides apareixen del no res per il·luminar-nos amb el seu altruisme, valentia, coratge i alegria i que aconsegueixen només amb la seva proximitat llançar-nos una corda per sortir del pou en el que ens sentim tancats i revifar, com el Tarlà amb els seus veïns, la flama de la vida.

A tots els herois habituals. Als nostres pares i mares, fills i filles, amics i amigues, als nostres parents propers i llunyans, als nostres veïns i a totes aquelles persones que en aquests moments ens han acompanyat.

 

 

 

MATRICULA'T
Per poder matricular-vos d'un curs heu d'autentificar-vos clicant aquí.
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment