Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
"Malaties respiratòries i cardiovasculars", amb Ramon Orriols i Rafel Ramos
Dj, 15 de novembre a Aula Magna a les 19:00 h.
 

Ens mata l’aire que respirem?, amb Ramon Orriols. 

Els vehicles de motor, sobretot aquells amb combustible dièsel, són els majors responsables de la contaminació i la pobra qualitat de l’aire. La generació de partícules fines i ultrafines, altament tòxiques per les seves qualitats fisicoquímiques, per part de la combustió i del desgast dels materials, en són l’origen. Per altra banda, passem una gran part de la nostra vida en diferents llocs de treball on les condicions de l’aire que hi respirem serien, moltes vegades, millorables. Les possibilitats d’evitar aquests entorns són escasses. És fàcil respondre al títol, oi?

Ramon Orriols doctor en Medicina i Cirurgia per la UAB. Professor agregat, coordinador del Mòdul Respiratori i vicedegà de la Facultat de Medicina de la UdG. Cap de Servei de Pneumologia dels Hospitals Universitari de Girona i de Salt. La seva recerca s’ha focalitzat en la medicina clínica i, especialment en la malaltia respiratòria ocupacional.

 

El medi ambient i la salut vascular, amb Rafael Ramos.

L’ambient que ens envolta té un efecte molt important sobre la nostra salut. La pol·lució, el soroll, el clima... interaccionen amb el nostre cos i en concret amb el nostre sistema vascular. Aquests factors poden ocasionar naixements prematurs, estrès, malalties respiratòries i càncer, i sabem que també afecten negativament el nostre cor i les nostres arteries. Som coneixedors dels efectes que la contaminació i altres factors ambientals produeixen sobre el nostre sistema vascular? Ens en podem protegir? El problema afecta a tota la societat i les solucions han de ser compartides per tots.

 

Rafael Ramos, doctor en Medicina per la UAB i metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Investigador del Grup d’Investigació en Salut Vascular de la Unitat de Recerca d’Atenció Primària de l’ICS de Girona i professor agregat del Departament de Ciències Mèdiques de la UdG. El seu treball es focalitza en l’epidemiologia cardiovascular, l’estimació del risc i l’efectivitat de les intervencions preventives.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

ORGANITZA: Grup de Recerca NEOMA

AMB EL SUPORT: Col·legi Oficial de Metges de Girona, Consell Social de la Universitat de Girona i Casa de Cultura

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment