Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Re-enACTment. Accions en directe al Md'A. Oscar Abril, Cristina Lucas i Rosa Suñer i Roser Domènech
Ds, 05 de febrer a Aula B a les 11:00 h.
 
RE-ENACTMENT
Accions en directe al Md'A. Òscar Abril ACASO, Cristina Lucas i Rosa Suñer i Roser Domènech. Les presenten en directe, una reinterpretació de les accions que els/les artistes varen realitzar dins del cicle d'accions Cegueses l'any 1997. Aquesta relectura implica abstraure el contingut conceptual per activar aquelles accions des d'una mirada contemporània o en alguns casos comptar amb col·laboracions noves.
 
L'acció d'Òscar ABRIL ASCASO es desenvolupa en dues jornades. 
La performance d'Òscar Abril Ascaso titulada RMS Performance és un exercici d'invidencia que realitza el divendres 4 de febrer per la ciutat de Girona per enregistrar els sons de la ciutat durant 24 hores abans de la presentació del RMS-ROOM (Ready- Made Sounds Room) el dissabte 5 de febrer al Museu d'Art de Girona. Pel seu desenvolupament compta amb els estudiants deL Grau d'Història de l'Art de la Universitat de Girona i els estudiants del Grau Universitari en Arts Escèniques de l'ERAM, és a dir, la labor d'aquestes col·laboradores és, d'una banda, acompanyar i tenir cura l'artista en tot moment, durant 24 hores i, de l'altre, col·laborar en crear un itinerari per la ciutat a la recerca de paisatges sonors d'especial interès que enregistrar.
 
Òscar Abril Ascaso presenta el registre dels RMS-ROOM (Ready- Made Sounds Room) a la Sala 12 del Museu d'Art, l'habitació dels sons ja fets, un espai sonor que acollirà els sons del seu pas per la ciutat, gravacions que haurà fet durant el divendres 4 de febrer passejant amb els ulls tapats, i que es reprodueixen en una sala.
 
L'acció de Cristina Lucas Cifras y letras (El que se mira a sí mismo es un ciego que no ve nada más) intervé a la Sala 2 del Museu d'Art  completament fosca -plena de micròfons i un equip de so-  i invita als assistents/visitants a interaccionar amb el lloc i generar amb el seu moviment i el seu parlar l'acció, és a dir, a partir de la mateixa presencia, es desenvolupa el component sonor, ja que l'equip de so amplifica la seva pròpia sonoritat.
 
Finalment, al passeig arqueològic, sota el portal de Sant Cristòfol, Rosa Suñer i Roser Domènech presenten una acció en procés Protegides i desprotegides. Assegudes, girem i recitem generan una interacció entre la lectura poètica i el cos en moviment.

El recorregut acaba a la Casa de Cultura amb una visita de clausura a l'exposició Re-enActment.

 

ACCIONS AL MUSEU D'ART DE GIRONA

ÒSCAR ABRIL ASCASO

Acció- intervenció: RMS-ROOM (Ready- Made Sounds Room) L’habitació dels sons ja fets, un espai sonor d' OAA.

(Cicle Cegueses 1997)

Aquesta proposta se circumscriu dins del treball sonor que Oscar Abril Acaso anomena documents sonors o ready made sounds

L’habitació dels sons ja fets es presenta en una habitació fosca  amb un sistema d’audició que permet escoltar els enregistraments de documents sonors realitzats per l’artista en llocs de la ciutat de Girona com ara places i mercats. Les gravacions recullen una realitat que al públic li és pròpia. D’aquesta manera, RMS apropa el públic a la ciutat des de la realitat d’un invident. Existència d’un món que, sota la visió, sembla que deixi d’existir.

Oscar Abril Ascaso

CRISTINA LUCAS

Acció- intervenció: Cifras y letras  (El que se mira a sí mismo es un ciego que no ve nada más).

(Cicle Cegueses 1997)

  • Qui mira és un cec que no pot veure’s a si mateix.
  • Si un mateix no pot veure ni mirar és que és cec.
  • Encara que un mateix sigui cec, pot veure però no mirar.
  • La mirada del cec és com veure’s a si mateix.
  • Qui és un cec que no es pot veure a si mateix, tampoc no pot mirar.
  • Si et veus a tu mateix, per què mires el cec?
  • El cec i el que mira no s6n el mateix, perquè un hi veu.
  • Si el badoc que no hi veu és un mateix, se sent com un cec.
  • Veure's a si mateix no té res a veure amb cecs ni amb badocs.
  • [...]

Cristina P. Lucas

ACCIÓ AL PASSEIG ARQUEOLOÒGIC (PORTA DE SANT CRISTÒFOL) GIRONA

ROSA SUÑER - ROSER  DOMÈNECH

Acció Protegides i desprotegides. (Assegudes, girem i recitem)

(Cicle Cegueses 1997)

Protegides. Protegides a sota d’un portal. Sentint el fora. Mirem els fores. Assegudes, girem i recitem. Sentint el dins. Mirem els dins. Protegides. Protegides a sota d’un portal. El Portal de Sant Cristòfol. Mirem els dins, assegudes, girem i recitem. Els dins i els fores. Recitem sota el portal. I desprotegides. Desprotegides, en sortim. I mirem els fores. I mirem els cels. I mirem els dins. I desprotegides, recitem. I hi entrem i en sortim. Del portal. I protegides i desprotegides. Assegudes. Continuem, recitant. I girant. I protegint-nos i desprotegint-nos. Dels fores i dels dins. Continuem. Protegides i desprotegides. A sota d’un portal. Girant i recitant. Els dins i els fores.

Rosa Suñer

INFORMACIÓ PRÀCTICA

ACCIÓ-INTERVENCIÓ: OSCAR ABRIL ASCASO.  RMS-ROOM (Ready- Made Sounds Room) L’habitació dels sons ja fets, un espai sonor d' OAA. (Cicle Cegueses 1997)

DIA: Dissabte  5 de febrer 2022

HORA: 11 h. 

LLOC: Sala 12 del Museu d’Art de Girona

 

ACCIÓ INTERVENCIÓ: CRISTINA LUCAS. Cifras y letras  (El que se mira a sí mismo es un ciego que no ve nada más). (Cicle Cegueses 1997)

DIA: Dissabte  5 de febrer 2022

HORA: 11.30 h .

LLOC: Sala 2 del Museu d’Art de Girona

 

ACCIÓ: ROSA SUÑER - ROSER  DOMÈNECH. Protegides i desprotegides. (Assegudes, girem i recitem)

DIA: Dissabte  5 de febrer 2022

HORA: entre 12 i 13 h. DURADA: Acció en procés  

LLOC: Al passeig arqueològic (Porta de Sant Cristòfol)

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment