Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Assaig obert amb Tasto Solo
Dc, 25 de gener a Auditori Viader a les 18:30 h.
 

Projecte «Ars Subtilior a la Corona d’Aragó»

Anne-Kathryn Olsen (soprano), Angélique Mauillon (arpa gòtica), Pau Marcos (viella) i Guillermo Pérez (organetto & direcció)

Sota el regnat de Joan I d’Aragó (1350-1396), la Casa Reial Catalano-Aragonesa va acollir bona part dels músics més cèlebres de la segona meitat del segle XIV, vinguts d’arreu d’Europa. La cort del monarca esdevé així un dels principals promotors de la música d’avantguarda del seu temps, lloc de trobada de ministrers virtuosos i de compositors de gran renom. Amb una formació intima, composada per quatre músics, Tasto Solo proposa la redescoberta d’aquest moment artístic poc conegut de la història de Catalunya a través dels repertoris conservats en manuscrits medievals i en les cartes de Joan I conservades a l’Arxiu de la Corona.

 

Tasto Solo redescobreix els repertoris de gran refinament i virtuosisme de finals de l’edat mitjana i de principis del Renaixement. Al voltant del seu director i fundador, l'organettista Guillermo Pérez, la formació aplega un extraordinari col·lectiu d'especialistes de la música antiga per presentar actuacions exquisides, on la recerca històrica es barreja amb la creativitat i l'art per transmetre emocions. El públic es seduït des del primer moment, captivat per les sonoritats encisadores i insòlites que conformen la singular identitat musical de Tasto Solo. Tasto Solo actua habitualment als festivals i sales de concerts més prestigiosos de tota Europa, com L'Auditori de Barcelona, el Festival de Música Antiga d’Innsbruck, la Fundació Royaumont, el Konzerthaus de Berlín, el Wiener Konzerthaus, el Laus Polyphoniae & AMUZ d'Anvers, el Concertgebouw Brugge, BOZAR de Brussel·les, l'emblemàtic Utrecht Oude Muziek Festival, Cantar di Pietre, Voix et Route Romane, Festival de Música Antiga de Sevilla, Wratislavia Cantans, l’Académie Bach, Vannes Early Music, i ben d’altres. La discografia de Tasto Solo comporta actualment tres CDs editats pel segell belga Passacaille: «Meyster ob allen Meystern», «Le chant de leschiquier» i «Early Modern English Music». Aquests enregistraments han guanyat repetidament el «Diapason d'or» i han rebut un gran nombre d'altres premis i reconeixements de la premsa internacional, com Amadeus CD of the Month», Ritmo & Audio Clásica «Excelente», Pizzicato «Supersonic», Scherzo «Excepcional», France Musique «Coup de Coeur» i Nominació ICMA. Al gener 2023 el grup publicarà el seu nou disc «Eros & Subtilitas: Capricci, Madrigali e Danze in Dialogo» amb el segell Alia Vox.

 

La formació Tasto Solo estarà una residència internacional de La Marfà. Espai de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona a l'Auditori Josep Viader entre el 23 i el 26 de gener de 2022.

 

Foto: Robin H. Davies

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Ho organitza: La Marfà. Espai de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona i Casa de Cultura

Entrada lliure, recomanem fer reserva prèvia.

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment