Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «Armes autònomes: reptes jurídics, ètics i polítics», amb Tica Font
Dc, 04 d'octubre a Aula A a les 19:00 h.
 

Els sistemes d’armes autònomes utilitzen la intel·ligència artificial (IA) per portar a terme tasques com ara buscar i definir objectius, fer-ne el seguiment, decidir atacar, i atacar. Tot això, sense intervenció humana. Les armes autònomes obren el debat jurídic: respectarien el dret internacional humanitari? Qui és el responsable de les morts en aquest cas? Poden distingir entre civils i personal armat? Podrien complir el principi de proporcionalitat? La IA pot reproduir sentiments? Pot reproduir emocions? Els humans som fal·libles, però només un humà pot decidir matar una altra persona.

 

Tica Font i Gregori és investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. És membre de la secció espanyola de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat (WILPF), i membre i investigadora de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau (AIPAZ). Va ser directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (2009-2018). Ha ocupat la vicepresidència de Justícia i Pau de Barcelona i la vicepresidència de Justícia i Pau d’Espanya. Així mateix, ha estat la presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Direcció del cicle: Bel Bosck

Inscripció: gratuïta recomanada

Ho organitza: Casa de Cultura de la Diputació de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment