Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
«Contribucions de Catalunya al progrés social i polític d'Europa»
Sales d'exposicions - PB a les 20:00 els dies 09 de novembre
Sales d'exposicions - PB a les 11:00 els dies 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 30 de novembre
Sales d'exposicions - PB a les 11:00 els dies 01, 04, 05, 07, 09, 11, 12, 13, 14 de desembre
 

En la mostra es recorren quatre moments clau de la història de Catalunya: el Consolat de Mar, institució pionera en la legislació marítima i mercantil; la creació del Sindicat Remença, primer sindicat agrari d'Europa; el Tribunal de Contrafaccions, un antecedent dels tribunals constitucionals moderns, i, finalment, la vaga de La Canadenca i les seves repercussions en la consecució de la jornada laboral de vuit hores.

El propòsit de l'exposició és mostrar que, tal com Europa ha influït a modelar la història de Catalunya, també Catalunya ha ajudat a configurar l'Europa que coneixem avui en dia a partir de moments històrics en què Catalunya ha liderat el progrés social i polític del continent europeu. 

L'exposició compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l'assessorament històric del catedràtic del Departament d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona Àngel Casals; la professora i secretària acadèmica del Departament d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona, Rosa Lluch; l'especialista en història medieval i vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans entre el 2005 i el 2009, Antoni Riera, i l'historiador del dret i professor de la Universitat Pompeu Fabra Josep Capdeferro. 

L’exposició, que es va poder veure per primer cop al Parlament Europeu el 5 de setembre d’aquest mateix any, es podrà visitar a la Casa de Cultura de Girona del 9 de novembre al 15 de desembre, i posteriorment farà una itinerància per les comarques gironines.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el 9 de novembre a les 8 h de la tarda, i comptarà amb la presència del President de la Diputació de Girona, Sr. Miquel Noguer. 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LLOC: Sales d’exposicions (PB)

DIES: Del 9 de novembre al 15 de desembre de 2023

HORARI: De dilluns a divendres d’11 a 20 h i dissabtes d’11 a 18 h. Festius tancat 

HO ORGANITZA: Casa de Cultura de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment