Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Presentació de «L’esport Modern», la nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» de Lluís Coromina
Dj, 15 de febrer a Aula A a les 19:00 h.
 

La història de l’esport ha estat un camp d’estudi obviat en les ciències socials fins als darrers anys. L’esport i el procés d’esportivització en les societats contemporànies té derivades socials, polítiques, culturals, ideològiques i econòmiques de primer ordre. El present volum malda per bastir una introducció a la història de l’esport a la província de Girona entre finals del segle xix i els inicis del xxi: en rastreja el sorgiment, el desenvolupament, la cristal·lització, la popularització i la massificació. 

Lluís Coromina Verdaguer (Lleida, 1997) és graduat en història amb premi extraordinari (2019), màster en recerca en humanitats amb premi extraordinari (2020) i màster en formació del professorat amb premi extraordinari (2021) per la Universitat de Girona (UdG). Actualment és doctorand de la UdG, mitjançant una ajuda FPU 19/05363 del Ministeri d’Universitats, i està vinculat al grup de recerca Treball, Institucions i Gènere (Universitat de Barcelona) i al projecte d’investigació «Treball i mobilitat social a la Catalunya contemporània (1836-1936)» (PID2021-122261NB-I00). Les seves línies principals d’investigació són els lieux de mémoire medicofarmacèutics a l’Espanya contemporània i la història sociocultural de l’esport a la província de Girona. 

El volum L’esport Modern és el número 232 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», i el 99 de la sèrie «Guies».  Aquesta col·lecció, que actualment dirigeix Rosa Maria Gil i Tort, es va crear l’any 1985, i ja compta amb més de cent monografies locals i més de noranta guies de contingut específic.  

La coberta del llibre mostra una fotografia d’una sortida de la Travessia de l’Estany de Banyoles, organitzada pel Club Natació Banyoles, amb una nombrosa participació. (Foto: Ajutament de Girona. CDRI. Fons El Punt. Jaume Ribera). 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

HO ORGANITZA: Diputació de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment