Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «Per què necessiten la intel·ligència els animals?», amb Daniel Sol
Dj, 03 d'octubre a Aula Magna a les 19:30 h.
 

Des de Darwin, els científics s'han preguntat si la mida del cervell té alguna relació amb la intel·ligència, i si ser intel·ligent comporta avantatges. Des de la nostra perspectiva, com a humans, tenir un cervell gran i ser intel·ligents ofereix grans avantatges. Però si la intel·ligència és tan avantatjosa, per què només ha aparegut en uns pocs grups d’animals? I, si en aquests animals la intel·ligència és avantatjosa, quins són els beneficis que ofereix? Tot i que encara no tenim respostes definitives, en les darreres dècades s’ha avançat molt en la resolució d’aquests misteris. A la xerrada presentarem els darrers avenços científics sobre el valor adaptatiu de la intel·ligència, discutirem la seva connexió amb la mida del cervell, explorarem els complexos equilibris evolutius que limiten la mida del cervell dels animals, i proposarem àrees que requereixen més atenció en la recerca futura.

Daniel Sol és professor d’investigació del CSIC a l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i al CREAF. Doctorat en Biologia l’any 2000 per la UB, del 2000 al 2003 va ser investigador postdoctoral de la Universitat McGill (Canada). La seva recerca se centra en tres qüestions principals:  1) Quin és el paper del comportament en la resposta dels animals als canvis ambientals, i quines implicacions té aquesta resposta sobre la seva ecologia i evolució? 2) Per què alguns organismes viuen ràpidament i moren joves mentre que altres maduren lentament, retarden la reproducció i envelleixen a un ritme més lent? 3) Com impacten les activitats humanes —com la destrucció dels hàbitats o la introducció d’espècies exòtiques— sobre la diversitat d’espècies de les comunitats naturals, i quines són les conseqüències pel funcionament dels ecosistemes? Per respondre aquestes preguntes integra estudis comparatius, treball teòric, experiments i observacions de camp, utilitzant principalment els ocells com a model d’estudi.

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment