Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Conferència «Ordinadors i Comunicació Quàntica: Què passa quan els bits esdevenen quàntics?», amb Antonio Acín
Dj, 14 de novembre a Aula Magna a les 19:00 h.
 

Les tecnologies de la informació han assolit un progrés en els últims anys que permet emmagatzemar informació a partícules quàntiques, com els àtoms o fotons de llum. Què passa quan fem aquesta transició, es a dir quan operem amb informació codificada en partícules descrites per les lleis de la física quàntica? La xerrada donarà una visió de la nostra comprensió actual d’aquesta pregunta, on apareixeran conceptes tant fascinants com els ordinadors quàntics, dispositius amb una potència de càlcul molt més forta que els nostres ordinadors actuals, o la criptografia quàntica, sistemes per transmetre informació confidencial amb seguretat garantida per les lleis de la física quàntica.

Antonio Acín Dal Maschio és professor ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), on dirigeix el grup de Teoria de la Informació Quàntica. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, és especialista en tecnologies quàntiques. La seva feina d’investigació ha estat reconeguda per quatre beques del Consell Europeu de Recerca (European Research Council, ERC). Des de l’any 2016, dirigeix la Càtedra AXA en Ciències de la Informació Quàntica. Acaba de ser reconegut amb el premi “Rei Jaume I” 2024 per Investigació Bàsica.

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment