Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Taula rodona «El testimoni de Joaquim Vallmajó, 30 anys després»
Dj, 09 de maig a Aula A a les 18:00 h.
 

El 26 d'abril de 1994, ara fa trenta anys, el pare Joaquim Vallmajó, missioner a Ruanda, va ser arrestat per guerrillers tutsis i assassinat poc després, als 53 anys. Vallmajó havia estat a Ruanda 26 anys -entre 1965 i 1969 i del 1972 fins a la seva mort- i es va negar a marxar del país quan va esclatar un  tràgic conflicte que anava més enllà de les suposades diferències ètniques entre hutus i tutsis, principals pobladors del país.

El missioner empordanès s'havia significat pel seu suport als més humils i desposseïts i pel seu treball per millorar les condicions de vida de milers de camperols amenaçats per les dificultats econòmiques i la guerra. Alhora, va denunciar els abusos de poder i les violacions dels drets humans que es van cometre en un conflicte que va provocar centenars de milers de morts i desplaçaments forçosos.

Nascut a Navata l'any 1941, ha estudiar Filosofia i Teologia al Seminari de Girona. El 1965 fou ordenat prevere a Girona i va ser enviat com a missioner a Ruanda per primera vegada. va destacar pel seu treball a favor dels refugiats i desplaçats provocats pels combats entre hutus i tutsis en diferents zones del país. 

 

Fotografia: Ajuntament de Girona. CRDI (Fons Diari de Girona – Pablito, Jr.)

INFORMACIÓ PRÀCTICA

HO ORGANITZA: Justícia i Pau, Comissió Agenda Llatinoamericana i Fòrum Joan Alsina

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment