Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
PLACES EXHAURIDES - III Jornades d'Educació Emocional
Ds, 16 de novembre a Aula Magna a les 10:00 h.
 

En la societat postcovid a la que ens situem el benestar i la salut emocional han passat a ser eixos centrals per a la recuperació. Més enllà de percebre l'educació emocional com una mera moda, la manera com ens comuniquem, com ens relacionem, com pensem o on posem la nostra atenció afecta la salut física i mental, individual i comunitària. Al llarg de la jornada, a través de coneixements teòrics i pràctics dels experts, i amb l'objectiu de difondre la cultura emocional, es parlarà dels pilars de la intel·ligència emocional; reflexionant sobre la importància de l'autoconeixement i el pensament crític, s'apendrà el procés de regulació emocional a partir de la neurociència i s'oferiran recursos pràctics per millorar les nostres relacions. 

 

Programa

10.00 h Presentació de la jornada

10.15 h Conferència «Ferides d’infància: com afecten en la vida adulta?»  amb Emma Ribas

El camí cap a la felicitat i l'harmonia comença amb la cura de les pròpies ferides d'infància. Les ferides poden determinar el caràcter i la qualitat de vida, són lesions afectives que es produeixen a la infància a causa d'experiències viscudes de forma traumàtica que deixen una cicatriu i ens impedeixen dur una existència plena, ens poden afectar en diferents àrees de la vida repetint patrons inconscients  sabotejant les relacions, la vida laboral, sexual, de parella i econòmica.

Emma Ribas és doctora i llicenciada en psicologia per la Universitat Ramon Llull. Especialitzada en la psicòlogia general sanitària, i especialista en psicoteràpia, teràpia de parella, sexologia clínica, teràpia sistèmica i teràpia basada en la neurociència i el mindfulness. És autora dels llibres «Mindfulsex: el sexo que revolucionará tu vida» i «Mindful love: éxito en el amor».

11.30 h Pausa-cafè

12.15 h Conferència «La màgia de l’emoció!» amb Sònia Méndez

Una conferència per entendre com som i comprendre com reaccionem. Aquesta és la veritable màgia de la intel·ligència emocional. Un món apassionant que ens ofereix les eines per viure millor i gaudir de les persones que ens rodegen a partir del coneixement científic i la consciència emocional i corporal.

Sònia Méndez és advocada criminòloga i especialitzada en educació emocional i gestió de conflictes. Es dedica a l'assessorament i a la formació a escoles, empreses i ciutadania amb aspectes relacionats amb l'educació emocional. És autora del conte infantil «El gran salt» i el quadern d'educació emocional «El viatge d'en Berna».

13.45 a 15.15 h Pausa

15.00 h Conferència «Ens posem en forma amb el gimnàs emocional» amb Xavi Forcadell.

Prepara’t per submergir-te en el gimnàs emocional que t’ha preparat en Xavi Forcadell. A través de diferents propostes pràctiques, descobriràs unes eines que t’ajudaran a millorar, en el teu dia a dia, el teu benestar físic, social, cognitiu i, sobretot, emocional. Porta tota l’equipació necessària: roba còmoda, aigua, llibreta, bolígraf, bon rotllo i l’energia a tope per gaudir-ho al màxim!

Xavi Forcadell és mestre, educador emocional, psicomotrista, doctor, formador de docentes, assessor de famílies, conferenciant, escriptor  i lector de registres Akáshics. Ha creat l'Escola Eduquem per créixer, a través de la qual comparteix la seva experiència en educació i benestar emocional. Ha escrit el contes infantil «Educació Emocional del Cranc Juganer».

16.30 h Conferència «Viure amb plenitud» amb Gaspar Hernández

La conferència s’ocuparà de la gestió dels pensaments i emocions, i alhora anirà més enllà.  Tots busquem la plenitud (amb diferents noms). Però potser la busquem en els llocs equivocats.

Gaspar Hernàndez és escriptor i periodista. Dirigeix i presenta el programa L'ofici de viure a Catalunya ràdio i TV3, reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona i el premi Zapping. Com a escriptor ha publicat «La llibertat interior» i «El radiofonista». Actualemnt també ofereix el retir L'art de viure a Solius (Baix Empordà).

17.45 h Cloenda

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Places exhaurides, us podeu inscriure a la llista d'espera. En el cas que hi hagin baixes avisarem a les persones que estiguin en llista d'espera en ordre d'inscripció. 

HO ORGANITZA: Sònia Méndez i Casa dde Cultura de Girona

 
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment