La conferència «Ecos de pedra i memòria» presenta el treball que Natxa Pomar ha desenvolupat durant la residència F/16 de creació documental a Menorca, organitzada per la Casa d’Artistes i el Menorca Doc Fest, durant l’estiu de 2024.
La investigació es basa en el patrimoni talaiòtic de Menorca i en el treball de Margaret Murray, pionera en el desenvolupament d’una excavació arqueològica científica a l’illa, a principis del segle xx. Quina empremta va deixar, i amb quina perspectiva la veiem amb la massificació turística d’avui?
Natxa Pomar (Palma, 1988) és llicenciada en comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb un any d’intercanvi a Finlàndia (Tampere University of Applied Sciences). Té un màster en fotografia i sociologia per Goldsmiths, University of London, i formació pedagògica.
Els seus treballs s’han exposat a Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, a la galeria Fran Reus i al Museu Can Prunera de Sóller, entre d’altres. També ha dirigit el documental Algèria: un viatge d’anada i tornada, coproduït per IB3 Televisió i Cinètica Produccions. La seva feina gira al voltant de la investigació artisticosociològica a través de la fotografia, el vídeo i la paraula escrita.
HORA: 19 h
HO ORGANITZA: INSPAI. Centre de la Imatge de la Diputació de Girona
AMB EL SUPORT DE: MenordaDocFest i Es Far Cultural