ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
«Tolt un mar per descobrir», amb Judith Ollé, i «Suberina i ceres per a l'adaptació de les plantes al medi terrestre», amb Javier Surís
Dc, 07 de maig a Aula A a les 19:00 h.
 
El cicle de conferències Descobert a Girona té com a objectiu principal apropar la recerca del Departament de Biologia de la Universitat de Girona a la societat gironina. Avui parlarem dels treballs d'investigació del Laboratori d'Ictiologia Genètica i de l'aplicació de compostos com la suberina i les ceres per a la millora adaptativa i la protecció de les plantes en el medi terrestre.
 
Tot un mar per descobrir
Dra. Judith Ollé i Vilanova
Grup de Recerca Laboratori d'Ictiologia Genètica, Departament de Biologia. Universitat de Girona
 
Moltes espècies ben conegudes, incloses aquelles que consumim, amaguen aspectes inexplorats. El seu anàlisis mitjançant eines genètiques permet revelar un grau de diversitat que restava ocult. Aquest és el cas de la bacoreta, una espècie de petit túnid que ens il·lustrarà els primers passos d’aquest camí.

Suberina i ceres: compostos claus per l’adaptació de les plantes al medi terrestre
Javier Surís i Auguet
Grup de Recerca Laboratori del Suro, Departament de Biologia. Universitat de Girona

Les plantes terrestres necessiten barreres per protegir-se de l’entorn i de condicions ambientals adverses. En aquestes barreres, la suberina i les ceres tenen una funció clau. Des del grup de recerca del Laboratori del Suro, estudiem la formació i funció d’aquestes barreres i com la suberina i ceres són transportades fins al teixit barrera. Entendre aquest transport, ens permet millorar la protecció de les plantes enfront situacions d’estrès i, per tant, adaptar-se millor al canvi climàtic.
 
Deixa un suggeriment