Li estarem molt agraïts que ens comuniqui qualsevol error, millora o idea sobre el portal i el seu funcionament.
ACTIVITATS CURSOS ESPAIS ENTITATS REGISTRAR-ME
L'HOSPICI...
Dalí i Cugat entre vinyetes
Dj 19:30 _ Inici: 03-04-2014
Casa de Cultura de Girona
 

Salvador Dalí i Xavier Cugat són, cadascun en el seu àmbit i de diferent manera, dos catalans universals i dos pioners de la comunicació de masses i de la connexió de l'art amb amb la cultura popular: cinema, còmic... El periodista i escriptor Sebastià Roig descriurà en tres sessions, la recepció que l'art d'avantguarda va tenir en els mitjans de comunicació catalans a les primeres dècades del segle XX; les relacions de Dalí amb el còmic i el cinema l'animació als Estats Units i la faceta de Xavier Cugat com a dibuixant a Hollywood, més enllà de la seva activitat musical.

 

Dijous 3 d'abril

Això ho podria fer una vaca

La introducció de les avantguardes artístiques a Catalunya va provocar grans debats culturals, morals i estètics. Les revistes d'humor de principis del segle XX també hi van ficar cullerada, escarnint o banalitzant les conquestes de qualsevol ‘isme' que es proclamava nou de trinca.

La conferència tractarà la percepció general de l'artista modern i del surrealisme dalinià en particular a partir de les revistes i els setmanaris d'humor dels anys 20 i 30.

 

Dijous 10 d'abril

Dalí: del 'New Yorker' a Disneylàndia


Salvador Dalí no va ser només un artista universal: va ser també un pioner i un geni de la comunicació de masses. Va col·laborar amb la industria cinematogràfica a Holywood, en el cinema d'animació, i es va relacionar amb el món del còmic. A la fotografia, Dalí amb el seu amic Walt Disney.

 

Dijous 17 d'abril

Cugat dibuixant de Hollywood

Xavier Cugat va triomfar a Hollywood com a músic, però la seva fama com a caricaturista no és menor. Les caricatures van ser una presència constant en la carrera artística de Xavier Cugat que va revelar el seu talent dibuixant les cares més famoses de Hollywood, a finals dels feliços vint, en diaris i revistes de Los Angeles.

 

Sebastià Roig és periodista, escriptor. Especialista en cultura popular, és un gran coneixedor del món del còmic, el cinema i la literatura de gènere. Ha escrit més d'una dotzena de llibres d'assaig, reportatge, monografies, biografia, novel·la i narrativa infantil, entre els quals Les generacions del còmic. De la Família Ulises als manga (Flor del Vent, 2000)- i altres sobre la literatura de gènere a Catalunya com Els malsons dels nostres avis. El Terror i el Fantàstic a Catalunya (Duxelm, 2007) i El futur dels nostres avis (Diputació de Girona, 2012). Ha obtingut el III Premi Aurora Díaz-Plaja per l'article Quan el còmic es converteix en literatura (Revista Ítem, número 34) i el Premi de Narrativa Eròtica de la Vall d'Albaida amb la novel·la Mugrons de Titani, escrita a quatre mans amb Salvador Macip, amb qui ha coescrit també Ullals.

 

PROFESSOR Sebastià Roig 
HORA: 19.30 h
INICI: 3 d'abril 
DURADA: 3 sessions
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA a través del portal hospici, clicant aquí.

MATRICULA'T
Per poder matricular-vos d'un curs heu d'autentificar-vos clicant aquí.
Per poder accedir i realitzar accions a l'Hospici ha d'entrar el seu DNI i contrassenya. Si no recorda la contrassenya cliqui aquí. Si no té usuari, pot crear-lo aquí.
Deixa un suggeriment